Aardwarmte Delfland: samenwerken aan duurzame warmte
Aardwarmte Delfland is een samenwerking tussen Yeager Energy, Harting Holland, A. de Bruijn & Zn. en Shell Geothermal. We werken samen aan de opwekking en verspreiding van duurzame warmte voor de regio.
Interesse in dit project?
Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op om je meer informatie over dit project te geven.
Er is voldoende informatie over de ondergrond in het gebied om te weten dat warmte hier veilig en duurzaam gewonnen kan worden. We onderzoeken nu of we deze warmte haalbaar en betaalbaar kunnen leveren aan iedereen die het wil.
Project samenvatting
Doelen
Geothermiebron met warmtenetwerk
Fase
Haalbaarheidsverkenning. We weten inmiddels zeker dat geothermiewinning hier kan. Dus, als je ook schone en betaalbare aardwarmte wilt, en je pand staat in dit gebied: neem contact met ons op.
Verwachte oplevering
In 2025 verwachten we warmte te gaan leveren
Voor wie interessant?
Glastuinbouw, bedrijven, woningen en utiliteiten
Projectnaam
Aardwarmte Delfland
Vergunningsnamen
De Lier 8 en De Lier VI
Om welk gebied gaat het precies?
Het gaat om een gebied ten zuiden van Den Haag en ten noordwesten van Rotterdam (provincie Zuid-Holland). Hier liggen de vergunningsgebieden met de naam 'De Lier 8' en 'De Lier VI'.
In dit gebied speelt de glastuinbouw sector een grote rol. De glastuinbouw heeft altijd behoefte aan warmte. De glastuinbouwbedrijven zijn de pioniers van aardwarmte in Nederland. Zij hebben al aardig wat geothermieprojecten gerealiseerd en al bewezen dat de geologische omstandigheden uitstekend zijn voor geothermie!
Naast het opwekken van aardwarmte, onderzoeken we in deze regio ook de levering van aardwarmte. Dat doen we samen met andere bedrijven, de gemeenten en de provincie.
Het gebieden 'De Lier 8' en 'De Lier VI' liggen ten zuiden van Den Haag en ten noordwesten van Rotterdam (provincie Zuid-Holland).
In welke fase is dit project?
Yeager Energy neemt deel in het project samen met partners Harting Holland, A. de Bruijn & Zn. en Shell Geothermal. Voor dit project is er tussen de partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend en is er een SDE+ subsidie reeds verkregen.
We doen nu ons best om de afzetmarkt zo groot mogelijk te maken, zodat we tegen de best mogelijke prijs warmte kunnen gaan leveren.
Wat gaat het opleveren?
Voor wie is het interessant?
Dit project is interessant voor iedereen die schone, duurzame en betaalbare warmte wenst.
Je kunt hierbij in eerste instantie denken aan glastuinbouwbedrijven, maar het is ook net zozeer interessant voor woningen, kantoren en (lichte) industrie in de regio. Dus, als je ook schone en betaalbare aardwarmte wilt, en je woning of pand staat in dit gebied: neem vooral contact met ons op.
Heb je een vraag over dit project?
Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.