Aardwarmte Delfland: samenwerken aan duurzame warmte

Aardwarmte Delfland is een samenwerking tussen Yeager Energy, Harting Holland B.V., A. de Bruijn & Zn. en Shell Geothermal. We werken samen aan de opwekking en verspreiding van duurzame warmte voor de regio.

westland kassen

Er is voldoende informatie over de ondergrond in het gebied om te weten dat warmte hier veilig en duurzaam gewonnen kan worden. We onderzoeken nu of we deze warmte haalbaar en betaalbaar kunnen leveren aan iedereen die het wil.

Project samenvatting

Doelen

Geothermiebron met warmtenetwerk

Fase

Haalbaarheidsverkenning. We hebben van de minister een vergunning gekregen. We weten inmiddels zeker dat geothermiewinning hier kan. Dus, als je ook schone en betaalbare aardwarmte wilt, en je pand staat in dit gebied: neem contact met ons op.

Verwachte oplevering

In 2024 verwachten we warmte te gaan leveren

Voor wie interessant?

Glastuinbouw, bedrijven, woningen en nieuwbouwwijken

Officiële projectnaam

Aardwarmte Delfland

Officiële vergunning

De Lier 8 en De Lier VI

Om welk gebied gaat het precies?

Het gaat om een gebied ten zuiden van Den Haag en ten noordwesten van Rotterdam (provincie Zuid-Holland). Hier liggen de vergunningsgebieden met de officiële naam 'De Lier 8' en 'De Lier VI'. De namen zijn afgeleid van het plaatsje wat in hetzelfde gebied ligt.

In dit gebied heeft de glastuinbouw altijd een grote rol gespeeld. Glastuinbouw heeft van nature altijd behoefte aan warmte. De glastuinbouwbedrijven zijn dan ook de echte pioniers van aardwarmte in Nederland. Zij hebben al aardig wat geothermieprojecten gerealiseerd en al bewezen dat de geologische omstandigheden uitstekend zijn voor geothermie!

Naast het opwekken van aardwarmte, onderzoeken we in deze regio ook de verspreiding van aardwarmte. Dat doen we samen met andere bedrijven, de gemeenten en de provincie.

De Lier projectkaart Yeager Energy

Het gebieden 'De Lier 8' en 'De Lier VI' liggen ten zuiden van Den Haag en ten noordwesten van Rotterdam (provincie Zuid-Holland).

kassen in nederland bij zonsondergang

In welke fase is dit project?

Yeager Energy neemt deel in het project samen met partners Harting Holland B.V., A. de Bruijn & Zn. en Shell Geothermal. Voor dit project is er tussen de partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend en is er een SDE+ subsidie reeds verkregen.

We doen nu ons best om de afzetmarkt zo groot mogelijk te maken, zodat we tegen de best mogelijke prijs warmte kunnen gaan leveren.

Wat gaat het opleveren?

  • Duurzame, schone, hernieuwbare energie.
  • Lokale energie: geen afhankelijkheid van het buitenland.
  • Minimale inbreuk leefomgeving: geothermie-installaties nemen weinig ruimte in en produceren nauwelijks geluid.
  • Betaalbare energie: het zal sowieso niet meer dan gas kosten, en als het even kan zelfs minder om rendabele glasteelt mogelijk te maken, ook bij heel hoge gasprijzen.
  • Stabiele en voorspelbare energie: het maakt niet uit of het waait, of de zon schijnt. De levering en de kosten zijn stabiel en voorspelbaar.
aardwarmte woningen
kassen, tuinbouw, nederland

Voor wie is het interessant?

Dit project is interessant voor iedereen die schone, duurzame en betaalbare warmte wenst. En iedereen die van het gas af wil en onderdeel wil zijn van de energietransitie.

Je kunt hierbij in eerste instantie denken aan glastuinbouwbedrijven, maar dat is ook net zozeer interessant voor woningen, appartementen-complexen en kantoren in de regio. Dus, als je ook schone en betaalbare aardwarmte wilt, en je woning of pand staat in dit gebied: neem vooral contact met ons op.

Heb je een vraag over dit project?

Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.

Interesse in dit project?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op om je meer informatie over dit project te geven.

Je bericht wordt beveiligd verstuurd.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.