Geothermie op het eiland Voorne-Putten

Op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten is de warmtevraag hoog en tegelijkertijd de ondergrond ideaal voor geothermie. Daarom werken we er hard aan om aardwarmte voor de regio te ontgrendelen.

Interesse? Meld je aan

Interesse in dit project?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op om je meer informatie over dit project te geven.

Je bericht wordt beveiligd verstuurd.

luchtfoto van nederland

Er is voldoende informatie over de ondergrond in het gebied om te weten dat warmte hier veilig en duurzaam gewonnen kan worden. We onderzoeken nu of we deze warmte haalbaar en betaalbaar kunnen leveren aan iedereen die het wil.

Project samenvatting

Doelen

Geothermiebron met warmtenetwerk

Fase

Haalbaarheidsfase. We weten dat er op zo’n 2 km diepte uitstekende omstandigheden zijn voor de productie van geothermie. We willen nu gezamenlijk met gemeentes en andere belanghebbenden de economische haalbaarheid onderzoeken.

Verwachte oplevering

Vanaf 2025/2026 verwachten we warmte te gaan leveren

Voor wie interessant?

Woningen, bedrijven en (lichte) industrie

Vergunningsnaam

Nissewaard

Om welk gebied gaat het precies?

Het gaat om een gebied op het eiland Voorne-Putten, dat ten zuidwesten van Rotterdam ligt in de provincie Zuid-Holland. Hier ligt het vergunningsgebied met de naam 'Nissewaard'. Het bestrijkt onder andere de plaatsen Hellevoetsluis, Oudenhoorn en Rockanje.

Naast het produceren van aardwarmte, onderzoeken we in deze omgeving ook de levering van aardwarmte. Dat doen we samen met de gemeenten, de provincie en bedrijven.

Er liggen hier al twee geothermie-systemen welke hebben aangetoond dat de ondergrond van uitstekende kwaliteit is op een diepte van ongeveer 2.200m.

Nissewaard vergunningsgebied Yeager Energy

Het opsporingsgebied 'Nissewaard' ligt ten zuidwesten van Rotterdam, net boven de Haringvliet.

Nederland, Zeeland, satelliet

In welke fase is dit project?

De twee bestaande geothermie-systemen in het gebied zijn gericht op de levering van warmte aan glastuinbouw. Wij streven ernaar om geothermische warmte te gaan leveren aan bredere groep afnemers van warmte zoals woningen, kantoren, utiliteiten en de lichte industrie.

We zijn nu bezig om een uitgebreide haalbaarheidsstudie uit te voeren. We willen aardwarmte veilig, betrouwbaar en betaalbaar gaan leveren voor zoveel mogelijk geïnteresseerden.

Als we de business case rond kunnen krijgen en we denken dat het economisch haalbaar is om betaalbare warmte te gaan produceren en te leveren, gaan we door naar de volgende fase. Hoe meer partijen laten weten dat ze hier interesse in hebben, hoe sneller dit kan.

Interesse? Meld je aan

Interesse in dit project?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op om je meer informatie over dit project te geven.

Je bericht wordt beveiligd verstuurd.

Wat gaat het opleveren?

  • Duurzame, schone, hernieuwbare energie.
  • Een circulaire economie waarbij we restwarmte van bedrijven opvangen en weer terugleveren aan het warmtenet.
  • Lokale energie: geen afhankelijkheid van het buitenland.
  • Betaalbare energie: het zal sowieso niet meer dan gas kosten, en als het even kan zelfs minder.
  • Stabiele en voorspelbare energie: het maakt niet uit of het waait, of de zon schijnt. De levering en de kosten zijn stabiel en voorspelbaar.
kerk en dorpje in Nederland

Voor wie is het interessant?

Dit project is interessant voor iedereen die schone, duurzame en betaalbare warmte wenst. En iedereen die van het gas af wil en onderdeel wil zijn van de energietransitie.

Je kunt hierbij denken aan de gebouwde omgeving (woningen, appartementencomplexen en kantoren), maar ook bedrijven of utiliteiten (bijvoorbeeld zwembaden).

Heb je een vraag over dit project?

Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.