EnerTrans en Yeager Energy kondigen strategische samenwerking aan

Publicatiedatum: 20 oktober 2020

samenwerking

20 oktober 2020 – EnerTrans en Yeager Energy gaan intensief met elkaar samenwerken in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame warmtenetwerken en de toepassing van geothermie.

De samenwerking tussen EnerTrans en Yeager Energy levert een krachtige combinatie van bedrijven op die een significante impact in de warmte transitie in Nederland gaat leveren. Met gebruikmaking van de complementaire kennis van beide bedrijven zorgt een geïntegreerde benadering van de boven- en de ondergrond voor een duurzame en effectieve warmtelevering in de hele waardeketen (‘source to sales’).

Het doel is om met deze aanpak tot een grotere efficiëntie, lagere kosten en een innovatieve, duurzame en bovenal een betrouwbare en betaalbare warmtevoorziening aan de industrie, bedrijven, glastuinbouw en consumenten te komen. Beide bedrijven gaan gezamenlijk een invulling geven aan de gehele warmteketen van de bron (geothermie en andere duurzame warmtebronnen), transport en distributie (warmtenet) tot en met de verkoop van warmte.

De oprichters van Enertrans en Yeager Energy zijn ervaren professionals met lange carrières in de energiewinning, energieleverantie, warmtenetwerken, warmteverkoop en financiële sectoren.

Over EnerTrans
EnerTrans ontwikkelt en exploiteert warmtenetwerk projecten, ook voor grote derde partijen. Dit omvat het modelleren, ontwerpen en aanleggen van warmtenetwerken maar ook transport, distributie en verkoop van warmte. EnerTrans opereert samen met haar zusterbedrijven Energy Engineering Solutions (EES) Holland B.V. en Nijkamp Energiedistributie B.V.

Over Yeager Energy
Yeager Energy heeft een aantal opsporingsvergunningen aardwarmte aangevraagd. Een uitgebreid portfolio van mogelijk nieuwe geothermieprojecten wordt nu geëvalueerd. Yeager Energy heeft alle capaciteiten in huis voor het opsporen, evalueren, ontwikkelen, opereren en onderhouden van geothermie projecten (technisch en niet-technisch). Yeager Energy is gekwalificeerd als geothermie operator.
Voor meer informatie over EnerTrans graag contact opnemen met:
• Werner Boom, directeur EnerTrans
E werner.boom@enertrans.nl

Voor meer informatie over Yeager Energy graag contact opnemen met:
• Robin Hamersma, directeur Yeager Energy
E info@yeager-energy.com

Ander nieuws

westland kassen

Yeager Energy neemt Warmtebedrijf Westland over

kerogen capital x Yeager Energy

Geothermie bedrijf Yeager Energy ontvangt significante investering van Kerogen Capital

samenwerking

EnerTrans en Yeager Energy kondigen strategische samenwerking aan

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.